Blogi Suomen lähialueella olevien Venäjän asevoimien joukkojen toiminnasta

Huomio - внимание! Suomessa viime vuosina käydyssä turvallisuuspoliittisessa keskustelussa on useaan kertaan mainittu, että maamme lähialueen turvallisuustilanne on muuttunut huonompaan suuntaan. Kenellekään keskusteluja seuranneelle ei ole jäänyt epäselväksi, että yhtenä syypäänä turvallisuustilanteen muutokseen pidetään Venäjää. 

 

Niin ikään suomalaisesta turvallisuuspoliittisesta keskustelusta ilmenee, että Venäjä on aktiivinen (sotilaallinen) toimija arktisella alueella, siis aivan Suomen vieressä. Edellä kuvatuista syistä johtuen Venäjän sotilaallinen toiminta Suomen lähialueella kiinnostanee sitä osaa yleisöstä, joka tuntee mielenkiintoa turvallisuuspolitiikkaa ja maanpuolustusta kohtaan. Isolle osalle tähän kohderyhmään kuuluvista henkilöistä ongelmaksi muodostuu se, että venäjän kieltä taitamattomina heille ei käytännössä ole tarjolla suomen kielellä tietoa siitä, mitä Venäjän asevoimissa tapahtuu lähialueillamme. 


Näin ollen tämän blogin tarkoituksena on lisätä Venäjän asevoimista kiinnostuneiden henkilöiden tietämystä Suomen lähialueella olevien venäläisjoukkojen tapahtumista. Tässä tarkoituksessa  tammikuusta 2021 alkaen tässä blogissa kerrotaan noin kahden viikon välein julkisiin lähteisiin perustuen ajankohtaisia asioita Venäjän sotilaallisesta toiminnasta Suomen lähialueilla. Bloggaus keskittyy siis tammikuussa 2021 virallisesti sotilaspiirin aseman saaneen Pohjoisen laivaston (Pohjoinen strateginen johtoporras) ja Läntisen sotilaspiirin joukkojen arjen kuvaamiseen ja kommentointiin


Ensimmäinen varsinainen blogi ilmestyy noin 10. päivänä tammikuuta. Tuolloin tuon lukijat samalle viivalle kuvaamalla Suomen lähialueella olevaa Venäjän sotilaallista voimaa sekä kerron joulukuun 2020 alussa Venäjän asevoimissa alkaneen talvikoulutuskauden ensiviikkojen tapahtumista Suomen lähialueilla. 


Suomen lähialueen ja Itämeren alueen turvallisuustilanteen näkökulmasta vuosi 2021 muodostunee mielenkiintoiseksi pelkästään jo siksi, että Venäjän vuotuinen pääsotaharjoitus, tänä vuonna Zapad-2021, pidetään Suomen maa- ja merirajaan yhteydessä olevan Läntisen sotilaspiirin vastuualueella. 

Hyvää uutta vuotta - с новым годом


Punainen tori syksy 2014 Spasskaja Bašnja -sotilasmusiikkitapahtuma. Kuva kirjoittajan albumista.



Kommentit

  1. Hieno juttu! Blogi saa varmasti suuren suosion mikäli kirjoittaja ei syyllisyty itsesensuuriin korjoittelemalla päivänselvyyksiä. Eittämättä blogia seuraa myös Venäjän sotilastiedustelu GRU.

    VastaaPoista
  2. komppaan edellistä, kyllä tämmöiselle on tarvetta. Kiitos

    VastaaPoista
  3. Tärkeä herätyskello suomalaisille
    Kiitos-

    VastaaPoista
  4. Asiantuntevaa, sujuvaa ja tervetullutta juttua, hyvä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulta ja liikettä - pika-analyysi Zapad-2021-harjoituksesta (dosentti, evl evp. Petteri Lalu)

Johtaminen, joukkojen valmius sekä niiden keskittäminen