Puolustusministeri Šoigu: Venäläiset luottavat asevoimiinsa; Venäjällä on 168 pataljoonan taisteluosastoa

Suomen lähialueella olevat Venäjän asevoimien joukot ovat elokuun kahden ensimmäisen viikon aikana jatkaneet esikunta- ja johtamisharjoituksia, minkä lisäksi Läntisessä (ja Eteläisessä) sotilaspiirissä on käynnissä pataljoonan taisteluosastojen kaksipuoleisten taisteluharjoitusten koulutusjakso. Julkisuuteen on myös kerrottu tietoja Itämeren laivaston ilmavoimakomponentin uudelleen organisoinnista. 

 

Aluksi kuitenkin muutamalla sanalla venäläisten suhtautumisesta oman maansa asevoimiin. Joitakin päiviä sitten puolustusministeri Šoigu esiintyi nuorisofoorumissa, missä yhteydessä hän totesi, että venäläisten luottamus asevoimiinsa on alueellisista eroista huolimatta suurempi kuin vuosikymmeniin. Šoigun mukaan tänä päivänä 79−86 prosenttia venäläisistä uskoo Venäjän asevoimien pystyvän puolustamaan maataan, kun vastaava luku oli noin kymmenen vuotta sitten 27−29 prosenttia. Šoigu jatkoi, että venäläiset pitävät asevoimia maansa luotettavimpana instituutiona. Asiasta kertovassa uutisessa ei mainittu, mihin tutkimukseen tai mielipidekyselyyn puolustusministerin esittämät tiedot perustuvat

***

Pohjoisessa laivastossa alkoi joitakin päiviä sitten iso koko operatiivisstrategisen johtoportaan käsittävä esikunta- ja johtamisharjoitus. Vaiheittain toteutettavaan harjoitukseen kerrotaan osallistuvan kaikkiaan yli 10 000 sotilasta. Harjoituksen tarkoituksena on tarkastaa johtoportaan yhtymien ja joukko-osastojen valmius osallistua Zapad-2021-harjoitukseen.

***

Läntisessä sotilaspirissä on käynnissä pataljoonan taisteluosastojen kaksipuoleinen taisteluharjoitusvaihe. Esimerkiksi Pohjoisesta laivastosta siirrettiin merijalkaväkiosasto Kaliningradiin, missä se osallistuu kyseiseen harjoitusvaiheeseen yhdessä Itämeren laivaston merijalkaväen kanssa. Pataljoonan taisteluosaston käyttöperiaatteiden mukaisesti Läntisen sotilaspiirin 6. Ilmavoima- ja ilmapuolustusarmeijan maavoimailmavoimien taistelukoneet ja -helikopterit osallistuvat harjoitukseen tukemalla taisteluosastojen sodankäyntiä. Taisteluharjoitusten kerrotaan kestävän aivan Zapad-2021-harjoituksen kynnykselle syyskuun puoliväliin saakka ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan niihin osallistuu yli 6 000 sotilasta. Mikä määrä tarkoittanee noin 7−9 pataljoonan taisteluosastoa.

 

Joitakin päiviä sitten puolustusministeri Šoigu kertoi, että Venäjällä on pysyvässä taisteluvalmiudessa 168 pataljoonan taisteluosastoa. Kyseinen määrä on likipitäen sama, mihin Ruotsin kokonaismaanpuolustuksen tutkimuslaitoksen (FOI) tutkijat päätyivät vuonna 2019 julkaistussa tutkimuksessa. Heidän mukaansa Venäjä pystyy muodostamaan rauhanajan maavoimista, merijalkaväestä sekä maahanlaskujoukoista yhteensä 146 pataljoonan taisteluosastoa. Tästä määrästä Suomen lähialueilla Pohjoisessa laivastossa ja Läntisessä sotilaspiirissä olisi ruotsalaisten mukaan yhteensä 60 pataljoonan taisteluosastoa (6+54). 

 

Ruotsalaisten laskelmien mukaan 146 pataljoonan taisteluosaston vahvuus on noin 100  000−130 000 sotilasta. Tämä tarkoittaisi sitä, että Suomen lähialueilla Pohjoisessa laivastossa ja Läntisessä sotilaspiirissä olisi pysyvässä taisteluvalmiudessa noin 41  000−53  000 sotilasta. Ruotsalaisten laskentatapaa noudattaen Šoigun ilmoittamassa 168 pataljoonan taisteluosastossa oli pysyvässä taisteluvalmiudessa 115 000−150 000 sotilasta. Määrä on merkittävä.

***

Elokuun alussa Izvestija-verkkolehti kertoi nimettömänä pysyttelevän lähteen tietoihin perustuen Itämeren laivaston ilmavoimakomponentin uudelleenjärjestelyistä. Uutisen mukaan Itämeren laivaston merivoimailmavoimien ja 72. ilmavoimatukikohdan suorituskyvyt on yhdistetty muodostamalla 34. sekailmavoimadivisioona. Sen kokoonpanoon kuuluu kolme rykmenttiä (rynnäkkökone-, hävittäjä-, helikopterirykmentti). Uutisen mukaan divisioonan tehtävänä on tukea sekä Itämeren laivaston merivoima- että maavoimakomponenttien taistelua. Vuonna 2019 aloitettu uudelleen organisointi on edennyt nyt vaiheeseen, missä 34. sekailmavoimadivisioonan käytettävyyttä testataan Zapad-2021-harjoituksessa.

Kommentit

  1. Kun Neuvosto Venäjällä oli 42 kaupunkia jossa valta oli asevoimilla ja ne tuottivat asetellisuutta.Ja niissä asui 72-miljoonaa ihmistä.Mikä onkaan tämän päivän tilanne.Kaupungit olivat salaisia kuin muukin tuotanto

    VastaaPoista
  2. USAsta varastettiin Cyper-työkalu, jolla krakkeroitu nyt JBS, Maersk, isoin öljyputki ja satamia. Tulee jännittävä talvi. Ruuan hind satojen prosenttien vuosinousussa soija edellä. Suomen Cyper-puolustusvoimat? Pohdin teelmässäni
    http://www.biokemia.fi/Valitsensiisolen-SisuChutspa.pdf mitä Suomi voisi oppia Israelin varautumisesta.

    Mistä johtuu että 27% Turing-palkinnon saajista on juutalaistaustaisia? Mitä noiden Israelin tietoturva-firmojen (30% koko maailman liikevaihdosta alalla) ja hyönteisten kokoisten droonien rajapinnalla Israelissa tapahtuu? Kuvantamisessa ja signaalianalyysissä osaaminen on siellä ollut ehkä kaikkein terävintä kärkeä mm. GutCam/GutPill ja psyykelääkkeiden torppaus yksilöllisten vaikutusten tähden aivojen kuvaantamisessa.

    Toisaalta .il = kevyin satelliittiteknologia, koska raketit on pitänyt ampua vastatuuleen kiertoradalleen Välimeren suuntaan.

    MacAfeen ura oli huikea ja jotenkin tosi masentava murhansa sen Whacked "En koskaan tee itsaria" -tatuointinsa kanssa Euroopan poliisiputkaan. MacAfee oli varakkain toisinajattelija-aktivisti planeetalla.

    Noita muita amerikanjuutalaisten tai Israelin spinoffeja taitaa olla ainakin CheckPoint, Bit9, CyberArk, Imperva, ThetaRay, CyberSeal, BioCatch, Seculert, Votiro, Argus, Covertix ja Lacoon... Suomi ajoi ruokasiilojen varmuusvarastot alas "syvän rauhanajan" argumentilla juuri viime vuosina. Peruslääkkeissäkään ei omavaraisuutta vaikka uusi valtioliitto harjoittelee juuri Zapadissa Itämeren katkaisua. Hallitus kehuu itseänsä kun saivat aikaan päätöksen että nyt aletaan suunnitella uuden lääketehtaan seiniä Turkuun. Kun tuotantotiloja olisi runsaasti ja käytetyimpien lääkkeiden patentit jo vapaat 95% tapauksista.

    Marinin puolustusstragedia? Poistetaan miehet liikennemerkeistä, ammattinimikkeistä ja SoTu-koodeista. "Kansasi ruhtinasta älä kiroa" Yhdysvallat. Tekin voitte saada VIELÄ huonomman tilalle. Iisebel-ruhtinattaren ZeitGeistista Poltergeistiin kertoo Ilmestyskirjan alku, kuvaten ilmiön rapistavan kulttuurin sairasvuoteeseen. Kamala käkättää jo nyt kuin Ahabin apen kaaoksenhenget supisisivat... Food prices souring. Blitzkrieg-salamasodasta puhuttiin jo 1939. Mitä se olisi nykyään?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tulta ja liikettä - pika-analyysi Zapad-2021-harjoituksesta (dosentti, evl evp. Petteri Lalu)

Johtaminen, joukkojen valmius sekä niiden keskittäminen

Blogi Suomen lähialueella olevien Venäjän asevoimien joukkojen toiminnasta